Speeldag: Speeldag 35
Lukaku helpt West Brom aan ruime zege
Timothy Collard

West Bromwich Albion heeft zaterdagnamiddag makkelijk de maat genomen van Southampton. Romelu Lukaku startte in de basis en stelde niet teleur.

Al na zes minuten spelen bracht Marc-Antoine Fortuné West Brom aan de leiding. Het kwieke begin van de wedstrijd kreeg echter geen vervolg in de eerste helft. Daarvoor was het wachten tot diep in de tweede periode.

Romelu Lukaku zorgde een twintigtal minuten voor tijd het bevrijdende tweede doelpunt. Amper drie minuten later pakte Gaston Ramirez rood bij Southampton en was het hek helemaal van de dam. Fortuné, goed voor een doelpunt en een assist, moest ook van het veld met een rode kaart.

Daarna werd er toch nog even tijd gemaakt om opnieuw te voetballen. Alweer eiste Romelu Lukaku een hoofdrol op. De Rode Duivel zette Shane Long op weg naar de 0-3. De boeken konden definitief dicht bij de thuisploeg, dat ook nog Daniel Fox verloor met rood.