arsArsenal
munManchester United
Datum: 28/04/2013 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal en Manchester United delen de punten
Conrad Grayson
| 0 reacties
Arsenal en Manchester United delen de punten
Foto: © SC

Arsenal speelde in eigen huis 1-1 gelijk tegen Manchester United. De wedstrijd werd in de eerste helft al beslist. Robin van Persie scoorde tegen zijn ex-club zorgde ervoor dat The Gunners niet verder kunnen uitlopen op Tottenham Hotspur.

Arsenal begon gretig aan de wedstrijd. De thuisploeg kwam dan ook na twee minuten al op voorsprong. Het begon bij balveries van Robin van Persie in het middenveld. Santiago Cazorla ging met de bal aan de haal en passte op Theo Walcott die langs de rechterflank in de diepte liep. Hij joeg het leer dan ook koelbloedig tegen de netten. Dat Walcott een meter buitenspel liep, werd niet opgemerkt door de scheidsrechters.

De thuisploeg nam ook na het doelpunt meteen het heft in handen en na een kwartier stond de 2-0 bijna op het bord toen Cazorla hem klaarlegde voor Podolski. United-Doelman David De Gea kon de bal nog net in hoekschop duwen. Arsenal haar doelstelling was duidelijk: profiteren van het puntenverlies van Tottenham en voor het Champions League-ticket gaan.

United werd wakker

Naarmate de wedstrijd vorderde was het Manchester United dat meer en meer in het spel kwam. Robin van Persie kreeg rond de 35ste minuut een grote kans, maar zijn kopbal vloog in de armen van Arsenal-doelman Wojciech Szczesny.

Enkele minuten later was het dan toch raak voor de Nederlander. Hij profiteerde van een slechte terugspeelbal van Arsenal-verdediger Sagna. De verdediger wou zijn fout goedmaken, maar bracht van Persie foutief ten val in de grote rechthoek. De aanvaller benutte zijn eigen verdiende strafschop, 1-1.

Tweede helft van mindere kwaliteit

Het spel bleef in de tweede helft op en neer gaan met kansen aan beide zijden. Arsenal vond niet het gaatje om de United-defensie te verschalken. Szcesny voorkwam op het uur een voorsprong voor de bezoekers door een mooie redding op de kopbal van Wayne Rooney.

In de 82ste minuut kon Valencia doorbreken, maar wist niet precies af te leveren. Ook Ryan Giggs kreeg in de blessuretijd nog een grote kans. Hij brak door op de linkerflank, maar zijn lage trap werd nog net in hoekschop gedevieerd.

Opstellingen

Arsenal Arsenal

  Speler G Beoordeel
Szczesny Wojciech 90' -
Sagna Bakary   90' -
Mertesacker Per 90' -
Koscielny Laurent 90' -
Gibbs Kieran 90' -
Rosicky Tomas A 62' -
Arteta Mikel 90' -
Ramsey Aaron 78' -
Cazorla Santiago 90' -
Podolski Lukas 71' -
Walcott Theo  90' -
  Bank G Beoordeel
Mannone Vito -  
Vermaelen Thomas -  
Nacho Monreal -  
Jenkinson Carl -  
Wilshere Jack 28' -
Gervinho 19' -
Oxlade-Chamberlain Alex   12' -

Manchester United Manchester United

  Speler G Beoordeel
De Gea David 90' -
Pereira Da Silva Rafael   73' -
Evra Patrice 90' -
Jones Phil   90' -
Ferdinand Rio 90' -
Evans Johny   90' -
Valencia Antonio   90' -
Carrick Michael 90' -
Nani 83' -
Rooney Wayne 88' -
Van Persie Robin  90' -
  Bank G Beoordeel
Lindegaard Anders -  
Büttner Alexander -  
Cleverley Thomas -  
de Abreu Oliveira Anderson Luis 17' -
Giggs Ryan 7'  
Chicharito 2'  
Kagawa Shinji -  
Herbeleef Arsenal - Manchester United