Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Villa Park
Benteke maakt hattrick tegen Mignolet

Aston Villa heeft een grote stap gezet richting de redding. In een duel met Sunderland won het vlotjes met 6-1. Rode Duivel Christian Benteke maakte met een hattrick het verschil.

Benteke gold al als een van de meest beslissende spelers in de Premier League, vandaag heeft hij een extra dimensie gegeven aan zijn kunde. Met een hattrick dwong hij bijna eigenhandig Mignolet & co op de knieën.

Vlaar opende op het halfuur de score voor de thuisploeg, maar twee minuten later stonden de bordjes alweer op gelijke hoogte dankzij Rose. Nog voor rust maakte Weimann er echter 2-1 van, waardoor Aston Villa alsnog met een voorsprong de rust in kon.

In de tweede helft was het dan tijd voor de Benteke-show. Binnen een kwartier scoorde de Rode Duivel maar liefst drie keer, om zo Sunderland helemaal uit te tellen. Prachtige hattrick voor Benteke. Agbonlahor maakte er in de slotfase zelfs nog 6-1 van.

Na enkele clean sheets is het voor Mignolet ineens een hele zware uitslag. In de stand moet Sunderland bovendien Aston Villa naast zich dulden. Beide teams hebben vijf punten meer dan Wigan Athletic, de nummer 18. Die plaats is de eerste degradatieplaats.