Welvaert: "Waarom geen goede middenmoter worden?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Welvaert: "Waarom geen goede middenmoter worden?"
Foto: © SC

KRC Gent-Zeehaven kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen in vierde nationale A. "Ik kijk er naar uit om dat stapje hogerop te mogen zetten", vertelt Mathieu Welvaert.

Door Cédric De Volder

De klok geeft al na vieren aan als onze redactie Mathieu Welvaert te pakken krijgt. Een stevig feestje eiste zijn tol? “We hebben inderdaad stevig gevierd”, vertelt de rechtsachter van de Ratjes aan Voetbalkrant.com. “Na de titelviering in het stadion zijn we met de ploeg naar discotheek Carré in Willebroek getrokken. Hoe laat het is geworden? Geen idee.”

Een relatief gemakkelijk 3-0-zege tegen Meldert volstond voor de Gentenaren om op de slotspeeldag het kampioenschap op zak te steken. “De titel moest eigenlijk al een week eerder binnengehaald zijn”, gaat Welvaert verder. “Maar we lieten een steekje vallen op het veld van Sparta Petegem. Tegen Meldert hebben we de klus op een verstandige manier geklaard. Het openingsdoelpunt op slag van rust kwam als een geschenk uit de hemel. Van dan af aan was het zaak om de wedstrijd uit te spelen.”

"Op Daknam had ik bij de beloften het gevoel dat ik op mijn limiet zat. Derde nationale was van dan af aan mijn ambitie"

Het was dit seizoen ‘van moeten’ voor de Ratjes. “Het bestuur had ons in de aanloop naar de competitiestart duidelijk gemaakt dat de titel prioriteit is”, gaat de 21-jarige student Kinesitherapie verder. “De clubleiding begon wellicht te zweten toen we op een bepaald moment op veertien punten van de toenmalige leider bengelden. Maar we hebben lessen getrokken uit die zwakke start. Uiteindelijk zijn we de verdiende kampioen.”

Welvaert is een jeugdproduct van Sporting Lokeren. Hoe kijkt hij naar het niveau in derde nationale? “Op Daknam had ik bij de beloften het gevoel dat ik op mijn limiet zat”, geeft de verdediger eerlijk toe. “Mijn persoonlijke ambitie was van dan af aan een vaste waarde worden in derde klasse. Al moet ik toegeven dat de overstap van bevordering zwaar zal worden. Het behoud verzekeren is volgend seizoen dan ook bekommernis nummer één. Maar mits enkele versterkingen heb ik er een goed oog in. En waarom zouden we geen goede middenmoter kunnen worden?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties