Vilanova: "Barcelona veruit het beste team"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Vilanova: "Barcelona veruit het beste team"
Foto: © SC

FC Barcelona pakte afgelopen weekend de Spaanse landstitel. "We waren dit seizoen veruit het beste team in La Liga", aldus Tito Vilanova.

Barça was door het gelijkspel van Real Madrid zaterdagavond al zeker van de landstitel in Spanje. Voor de Catalanen meteen de vierde titel in vijf seizoenen. Voor Tito Vilanova is het de eerste gouden plak.

“Bij het begin van het seizoen hadden we het doel om onze eerste vijftien wedstrijd meteen te winnen”, aldus de coach in Marca. “Op die manier konden we meteen een kloof slaan met onze achtervolgers. Vervolgens hebben we hard gewerkt om onze leidersplaats te verdedigen. We hebben de voorbije weken geen moment gedacht dat de buit binnen was. Anders maakten we het onszelf moeilijk.”

Real Madrid leek nochtans al met de jaarwisseling uitgeteld in de Primera Division. Toch haalde Barça amper één op zes tegen de hoofdstedelingen. “We waren nochtans veruit het beste team in La Liga”, verdedigt Vilanova zijn troepen. “We behaalden een gelijkspel in Camp Nou tegen Real. Ook in Bernabeu verdiende we in de slotseconden een strafschop. In dat geval eindigde ook die wedstrijd op een draw. Real verloor na de jaarwisseling amper nog punten. Indien dat wel het geval was geweest, keken we vandaag op een nog grotere kloof in het klassement.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties