Raúl: "Kreeg aanbiedingen van Barcelona"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Raúl: "Kreeg aanbiedingen van Barcelona"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Raúl González Blanco is als Real-speler ooit benaderd geweest voor een transfer naar FC Barcelona. Dat onthult de aanvaller zelf in een kleine terugblik op zijn carrière.

Raúl is een levende legende in Spanje. Vooral in Madrid wordt de ex-aanvaller van Real als een god vereerd. De 34-jarige Spanjaard speelde immers van 1994 tot 2010 voor Los Blancos. Momenteel verzamelt hij oliedollars bij Al Sadd in Qatar.

“FC Barcelona probeerde me als Real-speler twee maal naar Camp Nou te halen” blikt Raúl terug in World Soccer Magazine. “Maar als fan kon ik het niet over mijn hart krijgen om in Catalonië te gaan voetballen. Ook Juventus deed tot drie keer toe een geweldig voorstel, maar ik had geen zin om naar Turijn te verhuizen.”

Uiteindelijk verkaste de legende naar Schalke 04. Een beslissing die tot op vandaag wenkbrauwen doet fronsen. “Ik had nood aan verandering en aan een nieuwe uitdaging. Ik besliste al dat ik zou vertrekken in de maanden voor er sprake was van José Mourinho. Ik heb hem achteraf nog gesproken en hij was vriendelijk.”

Een negatieve noot in de glansrijke carrière van Raúl was zijn vertrek bij de nationale ploeg. Jammer genoeg verliep dat via een achterdeurtje. “Luis Aragonés selecteerde me niet meer voor Spanje”, besluit de aanvaller. “Dat is nu eenmaal voetbal. Bovendien lieper er heel wat toppers rond bij de selectie. Ik hoop dat Spanje ook in Brazilië de wereldtitel pakt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties