Spanje vermorzelt Tahiti

Bjorn De Cock
| 26 reacties

Tahiti had een mirakel nodig om het Spanje dan ook maar een beetje moeilijk te maken vandaag. Het was vooral een eer voor het land om te mogen aantreden op deze Confederations Cup tegen al deze grote voetballanden.

Spanje begon de wedstrijd tegen Tahiti met een "veredeld B-elftal". Zo bleven Xavi, Iniesta, Soldado en andere jongens op de bank zitten. Fernando Torres was één van de spelers die zich mocht bewijzen van Vicente Del Bosque.

Torres opent de score

Spanje nam direct het heft in handen en kon de score al na vier minuten openen. Fernando Torres kon makkelijk scoren nadat de doelman van Tahiti zijn hoek niet goed verkleinde. Nadien was het 25 minuten wachten op het volgende doelpunt van Spanje. David Silva kon uiteindelijk scoren nadat Spanje het al enkele keren slecht uitgespeeld had.

Het tweede doelpunt gaf Spanje opnieuw wat goede moed. Nog geen minuut later kon Torres zijn tweede doelpunt van de avond in het mandje leggen. Hij omspeelde de doelman handig met een opwippertje en had de bal nadien maar in het doel te leggen.

David Villa pikt ook zijn doelpuntje mee

Spanje had er zin in vandaag en bleef maar aanvallen. David Silva kon een aanval op gang trekken en had de keuze uit drie Spanjaarden om op voor te zetten. David Villa was er als de kippen bij om ook een doelpunt te scoren. Tahiti mocht gaan rusten met een 4-0 achterstand na een vrij matige eerste helft van Spanje, ondanks de score en aanvalslust.

Villa maakt er vroeg in de tweede helft 5-0 van

Spanje wisselde in de tweede helft Ramos voor Navas en trok dus helemaal de kaart van de aanval. De tweede helft was nog maar net begonnen of David Villa kon al zijn tweede van de avond scoren. De Spanjaard tikte opnieuw keurig een voorzet binnen.

Spanje ging op zijn elan door en deze keer was het Fernando Torres die zijn derde van de avond maakte. Tahiti kwam er niet meer aan de pas en liet Spanje zijn gang gaan. Niet veel later vond Villa dat hij ook niet kon achterblijven en scoorde ook zijn derde van de avond.

Juan Mata draagt ook zijn steentje bij

Opnieuw bleef het volgende doelpunt niet lang uit voor Spanje. Deze keer was het Juan Mata die zijn naam op het scorebord mocht zetten. Fernando Torres kon er vanop de stip 9-0 van maken maar hij knalde zijn strafschop op de deklat. Nog geen minuut later maakte Torres zelf dat foutje goed door er alsnog 9-0 van te maken na een lange rush vanop het middenveld.

David Silva maakt er dubbele cijfers van

Tahiti moest de kelk tot op de bodem ledigen. David Silva scoorde zijn tweede van de avond en zorgde voor dubbele cijfers op het scorebord. Toch is deze zege voor Spanje niet de grootste overwinning ooit. Spanje won in de jaren '30 met 13-0 van Bulgarije.

Tahiti heeft dus al 16 doelpunten moeten incasseren op deze Confederations Cup en heeft nog maar twee wedstrijden gespeeld. De vraag is maar of een land als Tahiti aanwezig moet zijn op deze Confederations Cup.