Tahiti: "Het publiek heeft ons geadopteerd"

Tahiti: "Het publiek heeft ons geadopteerd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen kat die een halve euro over heeft voor de kansen van Tahiti tegen grootmacht Spanje in de Confederations Cup. Maar bij de ploeg zelf maken ze zich daar niet al te druk om en willen ze vooral genieten.

"We hebben de wedstrijd tussen Spanje en Uruguay (2-1) op tv gezien, het deed pijn aan onze benen", aldus marama Vahirua, de enige prof bij Tahiti. "Tegen Spanje zullen we véél kilometers moeten afleggen, maar we kijken er naar uit om het tegen ze op te nemen."

Eerder ging Tahitit kansloos onderuit tegen Nigeria, maar vooral het doelpunt dat ze scoorden blijft leven. "Daar zijn we trots op. Het is ons gelukt om ons spel te verbeteren. We genieten van het voetbal en verwachtten niet dat we zo goed voor de dag konden komen tegen Nigeria. We wilden onze naam in de geschiedenisboeken krijgen door te scoren en dat is gelukt. Toen we in de kleedkamer waren heb ik tegen de groep gezegd: we hebben gewonnen!"

"We zijn een team bestaande uit amateurs, dat klopt. Maar ook voor ons is het mogelijk om bepaalde dingen te bereiken. Ik wil het publiek bedanken voor de geweldige steun die we hebben gehad. Ze hebben ons geadopteerd. Twintigduizend mensen die ‘Tahiti, Tahiti’ zingen, ik kreeg er kippenvel van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties