Braziliaan Paulinho blij met transfer naar Tottenham

Braziliaan Paulinho blij met transfer naar Tottenham
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag maakte Tottenham Hotspur de komst van de Braziliaan Paulinho bekend. Paulinho komt over van de Braziliaanse topclub Corinthians. Met de transfer is een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid. Voor de 24- jarige middenvelder is het zijn tweede avontuur buiten zijn vaderland.

Paulinho speelde al eens eerder in Europa, maar die passage was helemaal geen succes. De Braziliaan ging op zijn zeventiende naar het Litouwse FC Vilnius en vervolgde na twee jaar zijn carrière in Polen, bij LKS Lodz. In Polen werd Paulinho meermaals het slachtoffer van racisme. Daarnaast werd hij veelvuldig als rechtsachter opgesteld, waardoor zijn vaardigheden niet uit de verf konden komen. Paulinho keerde terug naar zijn vanderland, waar hij een contract tekende bij Bragantino. In 2010 werd hij getransfereerd naar de Braziliaanse topclub Corinthians, waar hij uitgroeide tot sleutelspeler en international. Zijn overgang naar Tottenham is een mooie beloning. 

"Ik heb vele tegenslagen gekend, maar ik ben altijd blijven vechten", vertelt Paulinho. "Ik wist wat ik in mijn mars had en wat ik kon bereiken. Het maakt niet uit waar je bent: je moet altijd hard werken en nooit opgeven. Ik keerde terug naar Brazilië en vertrok opnieuw van nul, maar ik had voldoende zelfvertrouwen. Door die stap terug zet ik nu twee stappen vooruit", besloot de middenvelder opgetogen.     

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties