Dortmund wil Lewandowski nog een seizoen houden

Jens Hoofteer
| 7 reacties
Dortmund wil Lewandowski nog een seizoen houden
Foto: © SC

Bayern München strikte met Mario Götze al een van de smaakmakers van Borussia Dortmund en wil de concurrent verder verzwakken. De Duitse Rekordmeister is van plan Robert Lewandowski nu al naar de Allianz Arena halen. Dortmund wil de Pool echter nog een jaartje houden.

“Ik denk dat het een feit is dat Robert naar Bayern gaat, maar pas na het komende seizoen”, laat Jürgen Klopp, de trainer van Dortmund, weten in Welt am Sonntag. “Het is nu de vraag hoe we tot dat moment met hem omgaan. Dat is onze zorg en het is onze plicht naar onze fans en leden om te verzekeren dat we komend seizoen over een sterker team beschikken. Maar Robert verkopen behoort nu niet tot de mogelijkheden. Nu moeten we bewijzen dat we met een topspeler als Robert nog succesvol kunnen zijn”, zegt Klopp.

Dortmund legde met Pierre-Emerick Aubameyang al een vervanger voor Lewandowski vast. De Pool wilde eigenlijk deze zomer al naar Beieren verkassen, maar Dortmund is niet van plan om een tweede sterkhouder naar de concurrent te laten gaan. De 24-jarige aanvaller heeft er nu drie jaar in Westfalen opzitten. In 98 competitiewedstrijden scoorde hij 54 keer. Lewandowski maakte in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid vorig seizoen nog een hattrick.

 
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties