Usain Bolt speelt met Manchester United tegen Sevilla

Jens Hoofteer
| 5 reacties
Usain Bolt speelt met Manchester United tegen Sevilla
Foto: © SC

Usain Bolt mag volgende maand zijn voetbalkunstjes nog eens bovenhalen. De Jamaicaanse spurtkoning mag namelijk meespelen met Manchester United in een match tegen Sevilla ter ere van Rio Ferdinand. Ferdinand speelt tien jaar bij de Engelse landskampioen en dat wordt gevierd.

Usain Bolt is een grote fan van ManU. Dat werd vorig jaar al duidelijk toen hij zijn Olympische medailles kwam tonen op Old Trafford. Bolt richtte ook verschillende keren een smeekbede aan Alex Ferguson om eens bij zijn favoriete voetbalteam te kunnen spelen. 'Als Alex me opbelt en zegt dat ik mag komen testen, zou ik onmogelijk kunnen weigeren', aldus de Jamaicaan. 

Dat Ferguson zo ver zou gaan, was onwaarschijnlijk, maar de Schot wilde Bolt wel laten meespelen in een vriendschappelijke wedstrijd. Die plannen werden echter 'on holt' gezet, aangezien Ferguson zijn persioen aankondigde en vervangen werd door David Moyes.

Rio Ferdinand kon zijn nieuwe coach nu dus overtuigen om de spurtbom te laten meespelen in zijn galamatch op 9 augustus. Benieuwd of Bolt zijn snelheid kan combineren met een staaltje voetbaltechniek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties