Speeldag: Speeldag 1
Stadion: PGB-stadion
RC Gent-Zeehaven geeft dubbele voorsprong weg
Sander De Graeve

Racing Gent-Zeehaven gaf in het eigen mooderne complex te Oostakker een 2-0 voorsprong weg tegen Vigor-Wuitens Hamme. In het Oost-Vlaams onderonsje zag de huisploeg na een rode kaart de tegenstander terugkomen.

In de eerste helft zag het er nochtans erg goed uit voor Racing Gent-Zeehaven. De promovendus kwam al na vijf minuten op voorsprong. Op slag van rust kon Niels Elewaut de voorsprong zelfs verdubbelen. Na de koffie liep het fout na een tweede gele kaart voor Mackim Joos.

Joachim De Wilde lukte zes minuten na de uitsluiting de aansluitingstreffer. Binst zorgde in de 90e minuut voor dolblije bezoekende supporters door de gelijkmaker binnen te knallen nadat een schot van Kabir de paal trof.

Nog in Derde A sloot Racing Mechelen de speeldag af met een 1-1 gelijkspel tegen Doornik.