Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Amsterdam ArenA
Sighthórsson dompelt Amsterdam in feestroes
Manuel Gonzalez

Ajax heeft De Klassieker gewonnen met 2-1. De Amsterdammers hadden genoeg aan tien dolle minuten om het verschil te maken. Feyenoord blijft puntenloos achter.

Het waren nochtans de bezoekers die de ArenA na zes minuten muisstil – fans van Feyenoord waren immers niet toegelaten in Amsterdam - kregen. Graziano Pellè tekende voor een ‘flipperkastdoelpunt’, 0-1 en Feyenoord op weg naar een stunt?

De Rotterdammers konden de vroege voorsprong echter niet verzilveren. Ajax kwam steeds beter in het spel en liet de wedstrijd kantelen in tien dolle minuten.  Net voorbije het halfuur knalde Kolbeinn Sighthórsson de 1-1 binnen vanop elfmeter. Luttele minuten later mocht Ajax alweer juichen. Het was opnieuw de IJslandse aanvaller die de netten deed trillen, 2-1.

Debuut Armenteros

Ajax leek wel oppermachtig, maar vertikte het om de tegenstander volledig dood te duwen. Vooral in de tweede helft bloedde de wedstrijd dood. Samuel Armenteros, door Feyenoord gehuurd van RSC Anderlecht, mocht nog twintig minuten meevoetballen. De flankaanvaller toonde zich bedrijvig in de combinatie, maar kwam niet tot doelrijpe kansen.

Het verwachte slotoffensief van Feyenoord bleef uit. Het was daarentegen Ajax die de kans op de 3-1 liet liggen. Erwin Mulder hield met een beenveeg de spanning in de wedstrijd. Toby Alderweireld, die de aanvoerdersband droeg bij de thuisploeg, maakte bovendien nog twee keer kennis met de elleboog van Pellè. Het zal de Rode Duivel wellicht worst wezen. Zijn team pakte immers de drie punten.

Door de overwinning volgt Ajax op drie punten van PSV en het verrassende PEC Zwolle. Feyenoord kijkt dan weer tegen een nul op negen aan en moet dringend punten sprokkelen.