"Buffon is een ware kampioen"

Marc Van Den Noordgaete
| 6 reacties
"Buffon is een ware kampioen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerder liet Gianluigi Buffon verstaan dat hij zijn loopbaan wil afsluiten bij Juventus, nu blijkt dat de liefde wederzijds is. De recordinternational blonk opnieuw uit in de WK-match tegen Tsjechië en bewees daarmee nog lang niet versleten te zijn.

Buffon kreeg na zijn 136ste interland - een record dat hij deelt met Fabio Cannavaro - een staande ovatie van het Italiaanse publiek. Niet alleen omwille van zijn selectie, ook vanwege zijn ijzersterke prestatie tegen Tsjechië. Met slechts vijf tegendoelpunten in acht wedstrijden had de 35-jarige veteraan bovendien een ruim aandeel in de kwalificatie voor Brazilië.

Overtreffende trap

"Buffon is dan ook een ware kampioen", reagaarde Juventus-bestuurder Giuseppe Marotta in de Gazzetta dello Sport. "Onze doelman is de overtreffende trap van een professional, hij verdient dan ook deze erkenning. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat hij nog vele jaren het doel van de Squadra zal verdedigen én zijn loopbaan bij Juve afsluit."

EK 2016

Buffon speelt al sinds 2001 voor Juventus, dat hem destijds overnam van Parma. Hij heeft nog een contract tot 2015 bij de Oude Dame. De goalie denkt daarna nog lang niet aan stoppen, want na het WK is het EK van 2016 zijn volgende doel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties