Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Santiago Bernabeu
Courtois houdt nul en klopt Real

Na bijna 14 jaar suffrir voor de socio's van Atlético is het dan toch eindelijk zover: het won de derby van Real Madrid in de competitie en pakt zo vijf punten voorsprong op de Koninlijke in de stand.

Na tien minuten kwam Atlético op voorsprong in Bernabeu. Koke pikte de bal op en bediende met een leep balletje op links Diego Costa. Die bleef kalm en schoof de bal in de rechterbenedenhoek: 0-1, Atléti op voorsprong - ook al was het tot dan de mindere van Real.

Het doelpunt werkte wel bevrijdend: de bezoekers herstelden het evenwicht en kwamen er bijwijlen goed uit. Toch hield Real de wedstrijd globaal in de greep.

Sterke Courtois

Zeker in de tweede helft kwam de thuisploeg opzetten, zonder echter al te gevaarlijk te zijn. Het miste tempo om echt tot uitgespeelde kansen te komen.

En als het dat toch eens deed, was er nog de doelman van de Rode Duivels. Thibaut Courtois redde meermaals de meubelen. Op een halve omhaal van Alvaro Morata pakte hij uit met een kattensprong, in de eerste helft had hij Di Maria al eens van een doelpunt gehouden.

Atlético Madrid heeft zo - net als Barcelona - 21 op 21, waarmee het in de stand vijf punten uitloopt op Real.