Bale en Ronaldo blinken uit in spektakelwedstrijd

Joris De Wolf
| 14 reacties

Real Madrid nam het op de elfde speeldag in de Primera Division op tegen FC Sevilla. Het werd een echte spektakelwedstrijd in Santiago Bernabeu met maar liefst tien doelpunten. Zowel Gareth Bale als Cristiano Ronaldo vertolkten een hoofdrol.

Na een half uur leek de wedstrijd al beslist. Topaankoop Gareth Bale bewees eindelijk zijn waarde door twee keer te scoren. Cristiano Ronaldo zorgde van op de stip voor een veilige 3-0 voorsprong. Toch kwam Sevilla terug in de wedstrijd. Eerst zette Rakitic een elfmeter om en nog geen twee minuten later prikte ex-Club Bruggeling Carlos Bacca de aansluitingstreffer tegen de netten. Voor de Colombiaan zijn vierde van het seizoen.

Ondanks de goede start ging De Koninklijke toch met een wrang gevoel de kleedkamer in. Opnieuw Gareth Bale nam vlak na de koffie alle twijfels weg. Met twee assists, eentje op Benzema en eentje op Cristiano Ronaldo, was hij opnieuw heel bepalend.

De Kroaat Rakitic kon met zijn tweede van de avond nog milderen tot 5-3, maar dat was buiten Ronaldo en Benzema gerekend. Op aangeven van de Fransman vervolledigde CR7 zijn hattrick. Tien minuten voor affluiten zette Benzema, ook al met zijn tweede van de avond, de 7-3 op het bord. Een ruime overwinning voor de Madrilenen die zo in het spoor blijven van Atlético en Barcelona.