Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Mandemakers Stadion
Nederlandse verrassing met Belgische goals
Sander De Graeve

In de Nederlandse Eredivisie won rode lantaarn RKC Waalwijk verrassend makkelijk van NAC Breda. Al na 25 minuten stond het 3-0. Van Hoevelen opende de score, De Roover dikte aan met een eigen doelpunt.

Twee Belgen aan de aftrap bij RKC Waalwijk – NAC Breda. Bij de thuisploeg begon Kenny Van Hoevelen centraal in de verdediging. Aan de overkant stond Sepp De Roover op de rechtsachter. Beide Belgen zouden uiteindelijk een goal maken.

Al na 25 minuten stond het immers 3-0. Na zeven minuten opende Van Hoevelen de score. De Roover zou die achttien minuten later ongelukkig aandikken met een eigen doelpunt. Tussen de twee Belgische goals trapte Sander Duits een penalty tegen de touwen.

Van Hoevelen rood

Een hele verrassing toch, want Waalwijk was de nummer laatst uit de Nederlandse Eredivisie. NAC vonden we voor de partij zeven plaatsen en negen punten hoger terug. De match viel wat stil na die snelle goals en de rust werd gehaald met 3-0 op het bord.

Na de koffie gebeurde er nog heel wat, maar goals vielen er niet meer te vieren. RKC miste nog een strafschop en Kenny Van Hoevelen moest nog naar de kant met een tweede gele kaart. Romeo Castelen werd geslachtofferd en zo kwam met Ivens een tweede Belg het veld op. NAC kon van het kwartier numeriek overwicht niet profiteren om nog te scoren.