Overzicht Nederland: AZ pakt de koppositie

Joris De Wolf
| 1 reacties

In de Nederlandse Eredivisie stonden er vanavond vier wedstrijden van de twaalfde speeldag op het programma. AZ pakt de leiding. Zowel Ajax, Twente als PSV lieten punten liggen.

AZ - ADO Den Haag: 2-0

Dick Advocaat doet het tot nu toe prima bij AZ. De Alkmaarders wonnen makkelijk met 2-0 na een goede partij. AZ popt zich nu op tot mogelijke titelkandidaat.

AZ had al van in het begin van de wedstrijd het betere van het spel. Onze landgenoot Maarten Martens dirigeerde naar goede gewoonte op het middenveld. Toch was het tot enkele minuten voor het einde van de eerste helft wachten op het eerste doelpunt. Nemanja Gudelj bracht met een fraai schot de thuisploeg op voorsprong.

Ook na de rust was AZ heer en meester. Van op grote afstand knalde Johann Berg Gudmundsson de 2-0 tegen de netten. ADO Den Haag kon bijna niets meer terugdoen waardoor AZ de drie punten en de koppositie pakt in Nederland.

Twente - NEC: 2-2

FC Twente heeft de kans laten liggen om op kop te komen in de Eredivisie. De Tukkers geraakten in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen NEC Nijwegen.

Twente startte het best aan de wedstrijd. Na twintig minuten voetballen kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong via Eghan. Op het halfuur was het opnieuw raak. Na een mooie aanval via Tadic en Rosales scoorde Promes.

Na de koffie kregen we een andere wedstrijd. Sören Rieks scoorde al snel de aansluitingstreffer en niet veel later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht dankzij een doelpunt van Jakob Jantscher.

Twente drong nog aan, maar de thuisploeg was niet meer bij machte om te scoren waardoor deze wedstrijd op 2-2 eindigde.

PSV - PEC Zwolle: 1-1

PSV kan nog altijd niet winnen. De Eindhovenaren kwamen thuis tegen PEC Zwolle niet verder dan een 1-1 gelijkspel. PSV staat nu op een vijfde plaats in het klassement.

De thuisploeg kende nochtans een droomstart. Na amper drie minuten waren de troepen van voormalig Standard-trainer Ron Jans al op achtervolgen aangewezen. De bezoekers lieten zich niet uit hun lood slaan en kwamen na twintig minuten spelen op gelijke hoogte. Fred Benson was de doelpuntenmaker van dienst.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord waardoor PSV achterblijft met een nul op negen en een vijfde plaats in het klassement. Zwolle staat zesde met hetzelfde aantal punten als de Eindhovenaren.

Ajax - Vitesse: 0-1

Eerder op de avond verloor Ajax thuis van Vitesse. Een verslag van die wedstrijd vindt u HIER.