"Real kon Bale betalen"

Leander Mespreuve
| 9 reacties
"Real kon Bale betalen"
Foto: © SC

Er kwam afgelopen maanden veel kritiek op de transfer van Gareth Bale naar Real Madrid. De onmenselijke bedragen die betaald worden horen niet in tijden van crisis, luidde het. De Koninklijke krijgt nu steun uit onverwachte hoek.

Bale kwam afgelopen zomer over van Tottenham voor een slordige 100 miljoen euro. Real-voorzitter Pérez houdt het op 91 miljoen, al blijft deze som buiten proportie volgens velen.

Karl-Heinz Rummenigge deelt de mening van menig critici niet. “Ik geloof in Financial Fair Play (FFP), Real Madrid kon Bale gewoon betalen”, aldus de Bayern München-topman. “Real is niet het probleem, het verkocht immers spelers waardoor ze het geld hadden.”

“Daarom geloof ik in FFP, maar dan mag niemand meer geld uitgeven dan ze bezitten”, is de Duitser open in gesprek met de Spaanse krant Marca. “Mochten alle clubs hun mentaliteit veranderen, zou er geen probleem zijn. Wij kochten Javi Martinez voor 40 miljoen omdat we het geld hadden.”

“Als je geen euro hebt, kan je die in principe ook niet uitgeven”, is zijn simpele redenering. Benieuwd als alle topclubs zijn raad zullen opvolgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties