Werder Bremen in extremis voorbij Hannover

Joris De Wolf

Werder Bremen heeft op de elfde speeldag in de Bundesliga nog eens drie punten kunnen pakken. Bremen was in eigen huis met 3-2 te sterk voor Hannover 96. Bij de bezoekers stond Rode Duivel Sebastien Pocognoli 90 minuten op het veld.

Na twintig minuten voetballen keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Huszti verzilverde een strafschop. Werder Bremen schoot wakker en amper vijf minuten later scoorde ook Hunt van op de penaltystip de gelijkmaker. Vijf minuten voor de pauze zette Makiadi Bremen voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Amper twee minuten later stond het opnieuw gelijk. De Japanner Hiroki Sakai scoorde zijn eerste van het seizoen.

In de tweede helft was het voor de thuissupporters lang wachten op de verlossende treffer. Luttele minuten voor affluiten vond Garcia de weg naar het doel. De bezoekers konden daar niets meer tegenover zetten. In het klassement stijgt Bremen naar de achtste plaats. Hannover staat nu elfde.