Competitie: Beker van Portugal
Speeldag: Ronde 4
Benfica wint doelpuntrijke derby van Sporting
Timothy Collard

Benfica en Sporting Lissabon hebben zaterdagavond de toeschouwers verwend in een ouderwetse derbymatch. Benfica trok in de vierde ronde van de Portugese beker uiteindelijk aan het langste eind na verlengingen.

De vlam zat al heel snel in de pan toen Oscar Cardozo na iets meer dan tien minuten het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. Daarna was het wachten tot vlak voor rust voor vuurwerk. Diego Capel maakte gelijk, maar dan stond de onvermijdelijke Cardozo opnieuw op.

De Paraguayaanse goaltjesdief wiste de goal van Capel quasi meteen uit en prikte even later zelfs de 3-1 tegen de touwen. Bij die vrij uitzichtloze tussenstand was het rusten geblazen in het Estadio da Luz.

Sporting keert het tij
Na de pauze was Benfica echter nog een schim van zichzelf. Sporting nam het spel in handen en dat resulteerde na een kwartier spelen in een doelpunt van Mauricio. De bezoekers bleven aandringen en in blessuretijd prikte Slimani de gelijkmaker tegen de touwen: op naar verlengingen dus.

Wedstrijd kantelt opnieuw
In die verlengingen toonde Benfica zich uiteindelijk de sterkste. Na 97 minuten tekende Luisao voor de 4-3, die uiteindelijk ook na 120 minuten spelen nog op het scorebord zou staan.