Benteke scoort moeilijk: "Ik zit gewoon in een mindere periode"

Benteke scoort moeilijk: "Ik zit gewoon in een mindere periode"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is stil rond Christian Benteke. De spits van Aston Villa blijft liever uit de pers, maar doorbrak nu even de stilte om uitleg te geven bij zijn droge periode. Het is immers van 14 september geleden dat hij nog eens de weg naar de netten kon vinden.

Benteke weet ook waar het schoentje wringt. Een heupblessure heeft hem lange tijd parten gespeeld en de naweeën daarvan voelt hij nog steeds. "Een blessure aan het bot duurt altijd langer om te genezen. Ik probeer het te compenseren door harder te werken, maar ik ben nog niet op mijn niveau van voorheen. Ik heb een maand aan de kant gestaan en heb nog maar twee volledige wedstrijden ­gespeeld", verklaart hij in Het Nieuwsblad.

Benteke miste twee strafschoppen in zijn laatste twee wedstrijden, ook niet van zijn gewoonte. "Ik ga geen excuses ­zoeken. Een penalty is een kwestie van kiezen. Ik koos een hoek, de keeper deed hetzelfde en pakte hem. Op West Ham had ik dan weer pech met een bal op de lat. Ik zit niet in een ­negatieve spiraal, maar wel in een periode dat het minder lukt."

Dat hij al bijna twee maand niet scoorde, houdt hem niet bezig. "Nee, want ik was een volle maand geblesseerd. Er zal ­altijd druk zijn – dat maakt deel uit van mijn vak. Ik weet dat de rol van een spits niet makkelijk is. In sommige ­periodes scoor je en besef je niet hoe je het doet. Daarna komen moeilijkere periodes. Zo is het nu eenmaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties