Courtois vereerd: "Grootste trofee tot nu toe"

Courtois vereerd: "Grootste trofee tot nu toe"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois werd gisteren verkozen tot beste doelman van Spanje in het seizoen 2012-2013. Voor het eerst sinds 2008 kon iemand de hegemonie van Iker Casillas en Victor Valdes doorbreken. "Een heel grote eer", bevestigde Courtois bij Sporza Radio.

"Op persoonlijk vlak is dit de grootste trofee die ik tot nu toe behaald heb", vertelde Courtois. "Beste doelman in België worden was op dat moment al een hele prestatie, maar Beste Doelman van Spanje is toch wel een hele eer. Want Spanje brengt toch altijd heel goeie keepers voort. Met Casillas en Valdes hebben ze ook twee genomineerden voor het Wereldelftal. En in de competitie heb je nog heel veel goeie keepers, dus voor mij is dit een eer", aldus de Rode Duivel voor wie Valdes zelfs een jeugdidool was.

De trainers hebben een belangrijke stem in de verkiezing. "Eerst kiest een comité de drie genomineerden (naast Courtois ook Valdes (Barcelona) en Caballero (Malaga)). Daarna geven de trainers hun stem, en misschien ook de spelers, dat weet ik niet 100 procent zeker."

"Van de trainers is er veel appreciatie. Zij weten wat een keeper kan. Dat is toch anders dan dat de pers zou stemmen, want dat kan beïnvloed zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties