Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stadio Olimpico
Sterke Gervinho loodst Roma voorbij Fiorentina
Sander De Graeve

AS Roma, lange tijd de leider in de Serie A, heeft nog eens een wedstrijd winnend kunnen afsluiten. In eigen huis won het met het kleinste verschil van Fiorentina.

Roma begon furieus aan de partij in het eigen Stadio Olympico. De aanvallen rolden over de Florentijnse defensie en al na acht minuten stonde het 1-0. Maicon werkte de bal van dichtbij over de lijn. Roma maakte indruk in die eerste minuten, maar ging toch niet met een voorsprong de rust in.

Fiorentina herstelde immers het evenwicht en Vargas lukte vlak voor het halfuur de gelijkmaker op aangeven van Tomovic. Na de koffie was Roma alweer de sterkste ploeg. Vooral Gervinho, vroeger bij Beveren en Arsenal, had er zin in. Hij zorgde constant voor gevaar in de zestien van Fiorentina.

Na nog een rush van de Ivoriaan was het koekenbak. Gervinho trok de bal laag en hard voor doel waar invaller Destro maar moest binnen tikken. De Sanctis hield zijn team vlak na het doelpunt nog recht. Hij sloeg een vrije trap van Pascual prachtig met één hand uit zijn doel. Eerder had ook Aquilani, ex-Roma, een dot van een kans gemist.

Het bleef dus bibberen voor de Romeinen. Fiorentina gooide Joaquin in de strijd en zette een slotoffensief op. Helemaal op het eind pakte Pjanic nog een tweede gele kaart. Zo moest invaller Destro alweer naar de kant. Fiorentina kon uiteindelijk niet meer scoren en dus blijft Roma in het spoor van Juventus.