Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Cambuur stadion
Ajax zonder glans naar overwinning en leidersplaats

Ajax heeft de Europese kater van de match in Milan maar net kunnen doorspoelen op het veld van Cambuur. Het is zo minstens voor twee uur leider in de Eredivisie.

Mits winst zou Ajax terug op en over Twente gaan in de stand en kon het uitkijken naar wat Vitesse later vandaag vermag tegen NAC Breda. Het wou vooral de Europese kater van deze week doorspoelen: door een 0-0 gelijkspel in en tegen AC Milan miste het nipt de volgende ronde in de Champions League.

Echt vurig begon Ajax niet aan de wedstrijd in en tegen Cambuur. Het bleef puzzelen op het middenveld en kon geen echte kansen ontwikkelen. Vijf minuten voor rust was de eerste de beste kans meteen goed voor de 0-1. Sigthorsson en Klaassen speelden mooi samen, Schöne kon afwerken.

Cambuur biedt aardig weerwerk

Na de koffie kon Ajax niet doorgaan op hun elan. Sterker nog: Cambuur kwam steeds beter in de wedstrijd. Cillessen kon nog redden op een kopbal van Leeuwin, enkele minuten later was het toch 1-1 via Hemmen.

Zo leken de Amsterdammers op weg naar duur puntenverlies, maar in de absolute slotfase gebeurde nog veel. Eerst kreeg Ritzmaier zijn tweede gele kaart voor Cambuur, in de slotminuut van de toegevoegde tijd wist Klaassen de allerlaatste aanval te bekronen met een doelpunt. Ajax zo voor minstens twee uur leider in de Eredivisie, al ging het niet van harte.