Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Messi legt er meteen twee in het mandje bij comeback
Timothy Collard

Barcelona heeft een goeie uitgangspositie verworven in de Spaanse beker. Lionel Messi is bovendien helemaal terug. De Argentijn fungeerde als invaller en scoorde meteen twee keer.

Komend weekend staat er een belangrijke pot voetbal op het programma voor Barcelona. De Catalanen nemen het dan op tegen het Atlético Madrid van Toby Alderweireld en Thibaut Courtois, co-leider in Spanje.

Tata Martino gunde Lionel Messi, net terug fit, dan ook nog wat rust. Barça ontwikkelde al snel zijn gekende spel tegen Getafe en na amper negen minuten stond het al 1-0 via Cesc Fabregas. De Spaanse leider domineerde, maar halverwege stond er nog steeds maar één doelpunt op het scorebord.

Koning Messi is terug

Op het uur twee maal reden tot juichen voor de fans van de thuisploeg. Eerste verdubbelde Fabregas de voorsprong van op de stip en een minuutje later maakte sterspeler Lionel Messi zijn comeback.

De Argentijn nam zijn tijd om in zijn spel te komen, maar in het slot ontplofte hij hélemaal. Eerst plaatste hij een afvallende bal simpel in het doel. En even later legde hij de 4-0-eindstand vast met een plaatsbal, na één van zijn gekende runs.