Brüls schiet Nice voorbij hekkensluiter

Onze landgenoot Christian Brüls opende in de 2-0 winst tegen Ajaccio de score. Eerder op de avond ging Marseille-Valenciennes niet door vanwege een zondvloed.

Nadat de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Valenciennes door het noodweer werd afgelast, was het afwachten of de partij tussen Nice en Ajaccio wel kon doorgaan. Om 18u00 zette de scheidsrechter het licht op groen.

Het regenweer deerde Christian Brüls kennelijk niet. In minuut vijf bracht hij zijn team al 1-0 voor, zijn tweede doelpunt van het seizoen in de League 1. Nadien kregen de supporters een mager vervolg te zien. Het was nagelbijten tot in de slotminuut toen de Argentijn Dario Cvitanich voor de geruststellende 2-0 eindscore tekende. Ajaccio blijft alleen laatste.

FC Sochaux-Montpellier 0-2

Anthony Mounier bracht Montpellier voor het half uur op 0-1. Daarna was het thuis-speler Nathan Sinkala die een hoofdrol opeiste. In negen minuten tijd slikte de middenvelder twee gele kaarten. Met tien man kon Sochaux in het tweede bedrijf geen vuist meer maken. Siaka Chico Tiéné dikte de score nog aan tot 0-2.

Lorient-Guingamp 2-0

Lorient tegen Guingamp werd in het openingskwartier beslist. Nadat Yanne Jouffre in de achtste minuut met een doelpunt de debatten opende, moest het thuispubliek slechts vier minuten wachten om de score te zien verdubbeld worden door Kevin Monnet-Paquet. Vincent Paté Aboubakar was met twee assists de grote uitblinker van de avond.