Stadion: Anfield Road
Liverpool vernedert Arsenal in Engelse kraker
Timothy Collard

Liverpool heeft Arsenal een kater van jewelste bezorgd. Het haalde thuis de sloophamer boven tegen de troepen van Arsène Wenger en sluipt zo opnieuw dichter bij de leidersplaats.

De wedstrijd kon haast niet beter beginnen voor The Reds. Er was nog geen minuut verstreken toen Martin Skrtel een vrije trap van Steven Gerrard in doel verlengde. Even later deed de verdediger dat kunstje nog eens over en stond het 2-0.

Bij Arsenal wisten ze niet wat hen overkwam en de thuisploeg zag zijn kans schoon om de voorsprong uit te diepen. Sterling en Sturridge zorgden nog voor halfweg de eerste helft voor een 4-0-tussenstand.

Na de pauze deed Sterling de boeken definitief dicht door er 5-0 van te maken met zijn tweede van de namiddag. Arteta tekende nog voor de eerredder vanop de stip, maar verder kwamen The Gunners niet meer.