Twente laat dure punten liggen in Groningen

Nicola Cantoro

Twente heeft dure punten laten liggen in de titelstrijd met Ajax. De Tukkers konden opnieuw op twee punten komen van de leider, maar geraakten niet verder dan een 1-1-gelijkspel in Groningen.

De defensie van Twente liet te wensen over in de Euroborg. Na vijf minuten stonden de Groningers al op voorsprong.  Hateboer kreeg vrije doorgang op rechts en bediende Adorjan, 1-0. In de 37e minuut had Mokhtar dé kans voor Twente aan de voet, maar die trapte te onbesuisd.

Na de hervatting zette FC Twente de thuisclub nog meer onder druk. Opnieuw kreeg Mokhtar de mooiste kansen, maar tot twee keer toe miste hij in goede positie. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor de Tukkers. Dusan Tadic, nota bene oud-Groninger, rondde één van de weinige goeie aanvallen van het elftal van de trainers Michel Jansen en Alfred Schreuder af. De Serviër zette zijn voet achter de bal na goed voorbereidend werk van Luc Castaignos.