'Niet-spelende' Rode Duivels komen weer aan spelen toe

Nicola Cantoro
| 12 reacties
'Niet-spelende' Rode Duivels komen weer aan spelen toe
Foto: © SC

De voorbije weken was er veel te doen omtrent Rode Duivels die niet spelen bij hun club. Fellaini, Chadli, Alderweireld, De Bruyne, Mertens, Pocognoli… Het zag er voor hen niet altijd even rooskleurig uit, maar komen allemaal terug aan spelen toe.

Sterker nog: met uitzondering van Daniel Van Buyten mochten alle fitte 'Rode Duivels' in het buitenland minstens 77 minuten spelen. Benteke, Courtois, De Bruyne, Hazard, Mignolet, Mirallas, Nainggolan, Witsel en Vertonghen zijn allen zo goed als zeker van een  basisplaats bij hun club. Vermaelen, Lukaku en Defour moesten geblesseerd verstek laten gaan afgelopen weekend. Enkel Daniel Van Buyten zat negentig minuten op de bank afgelopen weekend. Mertens komt vanavond nog in actie met Napoli tegen Genoa.

Nacer Chadli: 77’

Nacer Chadli was de enige fitte Belg die op de bank moest starten, maar de Tottenham-speler mocht al na dertien minuten de geblesseerde Capoué vervangen. De Luikenaar kon de 1-0-nederlaag van de Spurs tegen Norwich niet voorkomen. Chadli kreeg wel nog dé kans op de gelijkmaker op aangeven van Moussa Dembélé, maar Norwich-doelman Ruddy redde heel knap.

Marouane Fellaini: 90’

Marouane Fellaini mocht voor het eerst sinds 4 december nog eens in actie komen voor Manchester United. De Rode Duivel liet een wenkende kans op zijn allereerste doelpunt liggen tegen Crystal Palace. Man U won de match wel met 0-2. Big Fella speelde uiteraard nog niet op zijn hoogste niveau, maar dat hij terug aan spelen toekomt is een goede zaak met het oog op Brazilië.

Sebastien Pocognoli: 90’

Ook Pocognoli mocht nog eens starten bij Hannover 96. Door de afwezigheid van Schultz mocht de ex-Standard-speler nog eens starten. Tegen het almachtige bayern ging Pocognoli zoals verwacht de boot in. Het werden zware cijfers voor Hannover: 0-4.

Toby Alderweireld: 90’

Van Toby Alderweireld was er lang geen sprake in de basis bij Atlético Madrid. De Belg lijkt nu toch zijn basisplaats bij de leider in de Primera Division stilletjes aan te veroveren. Al werd Miranda gespaard aangezien hij op één kaart van schorsing stond en deze zondag moet spelen tegen Real Madrid. Een leuke trip naar Osasuna werd het niet voor Toby. Atlético verloor met 3-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties