Sevilla voetbalt derbyfrustatie van zich af

Caroline Tonnelier

FC Sevilla heeft een overtuigende zege gehaald op eigen veld tegen Valladolid. Het werd 4-1 voor de Andalusiërs, met onder meer twee doelpunten van Gameiro.

Eerder deze week leed Sevilla in Europa nog een pijnlijke thuisnederlaag tegen stadsrivaal Betis. De ploeg van Unai Emery had dan ook iets recht te zetten en deed dat ook tegen Valladolid. Bacca, die op de bank startte, zag hoe zijn ploeg in de eerste helft een 2-0 voorsprong uitbouwde. Rakitic opende de score vanop de strafschopstip en Gameiro zorgde kort voor de rust voor de comfortabele 2-0.

Diezelfde Gameiro mocht halfweg de tweede helft de tweede strafschop voor Sevilla omzetten. Het werd nog erger voor het Valladolid van ex-Kortrijkspeler Mitrovic, die overigens de hele match speelde. De 4-0 kwam op naam van Diogo. Even later kwam er via Javi Guerra toch nog een eerredder voor de bezoekers.