Eindhovenaren klimmen naar virtuele tweede stek

Diederik Geypen
| 10 reacties

PSV Eindhoven zet zijn opmars in de Nederlandse Eredivisie voort. Vanavond moest Roda JC met 3-1 cijfers voor de bijl. Bakkali en zijn ploegmaats kunnen zo even proeven van de tweede plaats.

Locadia kreeg de eer om de score voor de Lampenclub te openen. Ji-Sung Park zorgde voor de assist. Met de koffie in zicht volgde een serieuze domper voor PSV. Paulissen legde met de gelijkmaker de thuisfans het zwijgen op.

In het laatste half uur van de partij zette huurling Ruiz de Eindhovenaren - waar Bakkali negentig minuten op de bank bleef - opnieuw op voorsprong. De Costa Ricaan was ook nog bij de derde treffer betrokken. Hij bediende Bruma die de 3-1 eindstand op het bord zette.

FC Groningen - Vitesse 3 - 1

Vitesse verging het vanavond minder op bezoek bij Groningen. Na amper tien minuten spelen keek het al tegen een achterstand aan na een treffer van Zivkovic. Hoewel Atsu nog milderde tot 1-1, gingen de Arnhemmers na rust de boot in na treffers van Van der Velden en Chery.

SC Heerenveen - NEC 2 - 2

Heerenveen en NEC namen elk een helft voor hun rekening. Basaçikoglu en Finnbogason vanop de stip zorgden voor een 2-0 stand aan de pauze. Diep in de tweede helft krabbelde NEC - met Marnick Vermijl negentig minuten tussen de lijnen - recht en kon het nog een puntendeling uit de brand slepen.