Overzicht PL: Lukaku helpt Everton aan zege

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Overzicht PL: Lukaku helpt Everton aan zege
Foto: © SC

Everton behaalde vanmiddag een nipte 3-2 zege tegen Swansea. Lukaku scoorde een van de drie treffers voor de thuisploeg, dat over Tottenham voorlopig naar de vijfde stek wipt en bovendien wat nadert op Arsenal.

De thuisploeg, met Lukaku en Mirallas in de basis, kwam via een strafschopdoelpunt van Baines na twintig minuten op voorsprong. Iets na het halfuur bracht Bony de stand opnieuw in evenwicht. In het vierde kwartier van de match maakte Everton het verschil. De twee Belgen zorgden samen voor de 2-1: Mirallas met de assist en Lukaku met het doelpunt. Even later zorgde Barkley voor de comfortabele 3-1. In de slotminuut kwam Swansea via Williams wel nog terug tot 3-2, maar daar bleef het bij voor de bezoekers.

Hull City en Norwich nemen verder afstand van de degradatiezone. Beide teams hielden de drie punten thuis tegen ploegen uit de onderste regionen. Hull Versloeg West Brom met 2-0 en Norwich haalde het met dezelfde cijfers van Sunderland. Ook die andere degradatiekandidaat, Crystal Palace, moest met lege handen naar huis. Newcastle haalde het met het kleinste verschil dankzij een treffer in de slotminuut van Cissé. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties