Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 31
Nainggolan wint en geeft assist
Nicola Cantoro

AS Roma heeft gedaan wat het moest doen vanmiddag. Dankzij een doelpunt van Mattia Destro in de eerste helft een doelpunt in de laatste minuut van Michel Bastos haalde het makkelijk de overwinning tegen Sassuolo, de voorlaatste in de stand.

As Roma begon furieus aan de wedstrijd. Dat resulteerde na een kwartier spelen ook in een doelpunt. Rode Duivel Radja Nainggolan ging goed hoog storen en leverde op een presenteerblaadje de 0-1 aan aan Mattia Destro. De Italiaan nam het geschenk in dank aan en stiftte de bal voorbij de Sassuolo-doelman.

Roma haalde na dat doelpunt het tempo uit de match. Sassuolo probeerde af en toe wel, maar was niet bij machte iets in te brengen tegen het nummer twee in de Serie A. De Giallorossi controleerden de match en in het absolute slot mocht Michel Bastos de 0-2-cijfers op het bord zetten op aangeven van ouderdomsdeken Francesco Totti. Roma komt zo terug op elf punten van leider Juventus. Napoli volgt nu al op negen punten. Vanavond spelen Napoli en Juventus tegen elkaar.