Cruijff: "Dit is mijn Barcelona niet meer"

Cruijff: "Dit is mijn Barcelona niet meer"
Foto: © SC

Johan Cruijff heeft niets meer met het 'huidige Barcelona'. De Nederlander leverde in 2010 zijn erevoorzitterschap in omdat ex- voorzitter Sandro Rosell wou onderzoeken als Cruijff daar wel recht op had. Rosell is reeds vertrokken, maar Cruijff weet niet als hij de functie nog wil.

Cruijff maakte gisteren, bij de opening van zijn nieuwe winkel in Barcelona, in de Spaanse media bekend dat hij nog niet weet als hij het erevoorzitterschap in de toekomst opnieuw wil opnemen. Het huidige beleid zou er niet op gericht zijn om trofeeën te winnen, maar om geld te verdienen.

De ex-speler en -trainer van de Blaugrana heeft wel een afspraak op het programma met Josep Maria Bartomeu, de vervanger van Rosell. “Ik weet niet wat hij precies wil. Mijn beslissing om toentertijd mijn erevoorzitterschap in te leveren heb ik me nog niet beklaagd. Of ik die functie opnieuw zal opnemen weet ik nog niet. Op deze manier in ieder geval niet. Wat er het afgelopen jaar gebeurd is en het gedoe rond de schorsing van de FIFA zint mij niet. Ik ben op niemand boos. Maar dit is mijn Barcelona niet meer. Toch heeft de club volgens mij niets verkeerd gedaan”, aldus Cruijff.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties