broBrøndby IF
cluClub Brugge
Datum: 07/08/2014 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Brondby Stadion
Club heeft zijn zaakjes nog voor rust op orde
Club heeft zijn zaakjes nog voor rust op orde
Foto: © photonews

Komt Club Brugge nog in de problemen? Dat was de vraag die zich na de 3-0 uit de heenwedstrijd stelde. Het antwoord bleek simpelweg nee. Na een half uur controlevoetbal sloeg blauw-zwart twee keer messcherp toe. Op naar de vierde voorronde en laatste horde richting Europa League.

Een heruitgave van vorige week kregen we alvast niet wat de type-elftallen betrof. De coach van de thuisploeg Thomas Frank gooide maar liefst vier jongens uit zijn ploeg die in Jan Breydel nog startten. Onder meer Almebäck betaalde het gelag voor zijn onoordeelkundige ingrepen in het zware verlies tegen zijn ex-teammaats.

Ook Michel Preud'homme, die vooraf bevreesd was voor een fel begin van Brøndby, gooide de helft van zijn ploeg om. De opvallendste nieuwe namen waren die van De fauw en Storm. De gewezen aanvoerde van Essevee mocht voor het eerst beginnen in een officiele partij voor zijn nieuwe werkgever. Jongeling Storm kende dan weer zijn Europees debuut.

De angst voor een stormloop van de Denen bleek onterecht. De wedstrijd trok gezapig op gang en blauw-zwart koos niet onlogisch voor controlevoetbal. Vooral het aanvallend compartiment zag nauwelijks een bal passeren. Sobota en Storm knapten veelal organisatorisch werk op. Castillo stond er helemaal voor spek en bonen bij.

Dat kon ook gezegd worden van de Brugse achterhoede die niet in verlegenheid kon worden gebracht. Enkel De Bock liet zich enkele malen aftroeven door de oprukkende Szymanowski. Een jongen om in de toekomst in de gaten te houden die Argentijn. Voorts leek de partij zonder concreet gevaar naar de rust te kabbelen.

Gevaar in de staart

Net op dat moment sloegen de bezoekers efficiënt toe. Bij de eerste echte keer dat Castillo bereikt werd - noteer minuut 37 - was het prijs. De Chileen ging neer, kreeg een vrijschop die hij eigenhandig over de vijandelijke doelman schilderde. De vergelijking met de 1-0 van Refaelov tegen Lierse ging gerust op: lichte overtreding, een muur die niet sprong, maar een goal van een al even mooie makelij.

De Deense hoofdstedelingen beseften dat het kalf nu helemaal verdronken was en besloten dan maar cadeautjes uit te delen. Nadat Menegazzo het leer kwijtspeelde kwam hij al even snel weer in balbezit. De Braziliaan lobte in de dropkick fraai over Hradecky. De jongens van Preud'homme konden met een 5-0 na anderhalve wedstrijd gaan rusten.

Na de koffie lieten beide ploegen begaan. Scheidsrechter Alon Yefet ging nog wat kwistig met de kaarten zwaaien om het aantal wedstrijdfases wat op te voeren. Op de counter kwamen er dan toch nog enkele hoogtepunten. Sobota zocht naarstig naar zijn goaltje, maar had het geluk niet aan zijn zijde. De pogingen op de eerredder aan de overkant konden Ryan dan weer niet verontrusten. In de slotseconden moest de ingevallen Refaelov met pijn aan de knie nog hinkend naar de kant. (DG)

Opstellingen

Brøndby IF Brøndby IF

  Speler G Beoordeel
Semb Berge Fredrik 45' 5
Hradecky Lucas 90' 6
Holst Frederik 90' 5
Durmisi Riza   90' 5
Dumic Dario 90' 5
Ørnskov Nielsen Martin 90' 5
Kahlenberg Thomas 74' 5
Rashani Elbasan 62' 5
Phiri Lebogang 90' 7
Szymanowski Alexander   90' 8
Makienok Christoffersen Simon 90' 5
  Bank G Beoordeel
Albrechtsen Martin 45' 5
Thygesen Mikkel 28' 5
Núñez Portelli José Ariel 16' 5
Corlu Rezan -  
Almebäck Michael -  
Da Silva Patrick -  
Falkesgaard Michael -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 7
De fauw Davy 90' 6
Engels Björn   90' 7
Duarte Óscar 45' 7
De Bock Laurens 90' 6
Simons Timmy 90' 9.3
Menegazzo Fernando 90' 9
Jørgensen Jesper   61' 5
Sobota Waldemar   90' 8
Castillo Nicolás 73' 7.7
Storm Nikola 90' 6
  Bank G Beoordeel
Mechele Brandon   45' 7
Refaelov Lior 29' 7
Lestienne Maxime 17' 7
Larsen Jim -  
Vazquez Victor -  
Dioudis Sokratis -  
Meunier Thomas -  
Herbeleef Brøndby IF - Club Brugge

Vooraf