Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: White Hart Lane
Vertonghen, Chadli en Dembélé dienen Alderweireld nederlaag toe

Tottenham begon niet al te denderend aan het nieuwe voetbalseizoen, maar tegen de verrassende tweede na zes speeldagen (Southampton) lukte het wel om te winnen: 1-0 voor de thuisploeg in een duel tussen Belgen.

Bij Tottenham stonden Vertonghen en Chadli in de basis en mocht Moussa Dembélé invallen met nog zowat tien minuten op de klok. Bij de bezoekers speelde Toby Alderweireld negentig minuten in de formatie van Koeman.

In een nerveus duel waarin het balbezit evenredig verdeeld was en de thuisploeg het nipte voordeel had op punten, was een enkele doeltreffende actie genoeg voor de drie punten.

Het was Chadli die een prima assist gaf aan Eriksen. De Deen twijfelde niet en scoorde he enige doelpunt van de match een vijftal minuten voor de koffie. Tottenham schuift zo op in het klassement naar een voorlopig gedeelde vierde plek, op twee punten van Southampton.