Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Lazio klimt stijlvol uit het dal en pakt zege bij Fiorentina
Sander De Graeve

Aan de lichtblauwe kant van Rome is men de dramatische start van dit seizoen nu echt helemaal vergeten. Lazio pakte vanmiddag de zege bij Fiorentina in een echte zespuntenmatch. 0-2 werd het na maar liefst acht(!) minuten extra tijd.

Allebei hadden ze negen punten voor deze confrontatie. De nummer acht tegen de nummer negen in Serie A beloofde een strijd op het scherpst van de snee te worden. Lazio begon met onze landgenoot Luis Pedro Cavanda in de basis.

Hij zag Djordjevic zijn team al na een half uur op voorsprong brengen op aangeven van Candreva. De thuisploeg kon dat voor de koffie niet meer goedmaken. Na de rust drong Fiorentina stevig aan via een bedrijvige Cuadrado, maar de kansen werden gemist.

Komedie van Cavanda zorgt voor acht minuten extra

En Lazio? Dat ging rustig wat tijd rekken. Enorm irritant voor de thuisploeg werd het, die tweede helft. De oscar ging naar Cavanda. De Belg ging neer, moest met de draagberrie van het veld en sprong er wonderwel meteen opnieuw op. De komedie zorgde voor een haast ongeziene acht minuten extra tijd. Daarin kon Lazio na één minuut toch de match doodmaken.

Drie tegen één mochten ze op weg naar doel. Uiteindelijk was het Lulic die op aangeven van opnieuw Candreva de bal binnen legde.