Groep B: Real Madrid plaatst zich voor volgende ronde, Basel haalt fors uit

Groep B:  Real Madrid plaatst zich voor volgende ronde, Basel haalt fors uit

In groep B kon vandaag een sterke Mignolet niet verhinderen dat zijn ploeg een nederlaag leed op het veld van Real Madrid. Gareth Bale kwam terug uit blessure, en kreeg nog een halfuur van Ancelotti. In de andere wedstrijd zorgde Basel voor eigen publiek voor flink wat spektakel. Het vloerde Ludogor

Real Madrid – Liverpool 1 – 0

Brendan Rodgers maakte enkele verrassende keuzes in zijn elftal, en liet verschillende titularissen rusten met het oog op de clash met Chelsea. Knikkebenend startte Liverpool dan ook aan de wedstrijd. Er was meteen een ijzersterke Mignolet nodig om James, en nadien Ronaldo van een doelpunt te houden. Real Madrid speelde relatief  traag, maar kon na 27 minuten toch onze landgenoot verschalken. Marcelo rukte mee op, leverde een harde voorzet af, en Benzema tikte aan de tweede paal binnen. De 5e CL-goal reeds van Benzema in de Champions League.

Na de rust speelde zich min of meer hetzelfde verhaal af, maar Mignolet weigerde mee te werken aan een Madrileens feestje en blokkeerde verschillende pogingen, waaronder een schot Ronaldo. Liverpool kwam amper aan doelkansen toe. Met nog twintig minuten te gaan bracht Rodgers dan toch Gerrard en Sterling erin, maar zij konden het tij niet keren. Mignolet was nog geklopt op een schot van invaller Bale, die terugkwam uit blessure, maar de lat bracht redding. Real verstevigt op deze manier zijn leidersplaats op autoritaire wijze.

Basel – Ludogorets 4 – 0

Basel verloor op de vorige speeldag van de Bulgaren en waren dus uit op wraak. Dit werd na het eerste fluitsignaal al snel duidelijk, want Basel pakte de Bulgaren bij de keel. Fabian Frei speelde regisseur en stuurde op het halfuur Embolo weg, die de bal langs Stoyanov in doel gleed. Een bijna identieke actie tien minuten later, met dezelfde Frei als aangever, zorgde voor een verdubbeling in score. Ditmaal was het Gonzalez die de bal kalm in doel legde.

In de tweede helft tapte Basel uit hetzelfde vaatje. Het aanvallende voetbal legde Basel geen windeieren. Gashi scoorde op het halfuur de 3-0 en verzekerde de Zwitsers zo van winst.  Zes minuten later bracht een rommelige fase na hoekschop nog een vierde goal met zich mee. Suchy kon de bal makkelijk voorbij Stoyanov tikken.