Groep C: Zenit verliest, Benfica wint van Ferreira-Carrasco

Zenit Sint-Petersburg heeft in de vooravond een pijnlijke 1-2 nederlaag geleden tegen Bayer Leverkusen. De Russische competitieleider toonde zich heer en meester, tot Heung-Min Son zich met twee rozen tot de held van de Duitsers kroonde. Later op de avond won Benfica de drie punten tegen Monaco.

Zenit Sint-Petersburg – Leverkusen 1 – 2

De thuisploeg, met Axel Witsel en Nicolas Lombaerts tussen de lijnen, nam de wedstrijd meteen in handen. Nog voor het kwartier trof Hulk al de staak en ook doelman Bernd Leno hield de Russen meermaals van een voorsprong.

Ook na de kampwissel dicteerde Zenit de wet, tot de bezoekers in minuut 68 staalhard toesloegen. Na een ingestudeerde vrije trap schilderde Son de 0-1 binnen. Het zou niet de enige treffer van de Koreaan zijn in het Petrovskij-stadion. Nauwelijks vijf minuten later legde hij al zijn tweede in het mandje.

In de slotseconden milderde Rondon nog tot 1-2, maar de punten waren verdeeld. Leverkusen telt intussen negen stuks en doet een goede zaak richting Europese overwintering. Zenit zal nog stevig moeten knokken met AS Monaco voor het tweede ticket richting volgende CL-ronde.

Benfica – Monaco 1 – 0

Onze landgenoot Yannick Ferreira-Carrasco kon vandaag een goede zaak doen met het oog op de volgende ronde als het kon winnen van de hekkensluiter in Groep C, Monaco.
Benfica, dat voorlopig nog maar één punt wist te sprokkelen in deze campagne, begon sterk aan de wedstrijd, maar het vele balbezit leverde amper doelgevaar op. Vele schoten misten precisie en kwamen niet in het kader terecht. De beste kans in de eerste helft was een doeploging van Gaitan in de 45ste minuut, maar verdediger Andrea Raggi redt op heroïsche wijze de meubelen voor Monaco.

Monaco kwam beter uit de kleedkamer en versierde onmiddellijk al een grote kans, maar de kopbal van Kurzawa miste de juiste richting. De doelman van de Monegasken, Subasic, had nog geen enkel doelpunt tegengekregen deze campagne, en daar had hij ook vanavond geen zin in. Op een poging van Talisca dook Subasic naar de kruising en behoedde Monaco zo voor een tegengoal. Diezelfde Talisca echter, versloeg de Kroaat toch in het slot van de wedstrijd. Een corner belandde aan de tweede paal bij een volledig vrijstaande Talisca, die de bal in de netten pompte en zo zorgde voor de eerste winst van Benfica in deze campagne.