Lacazette dirigeert Lyon naar tweede plaats

Jeroen Evens
| 1 reacties

De topschutter in de Franse Ligue 1 is weer van goudwaarde geweest voor Lyon. Alexandre Lacazette dirigeerde zijn team met twee treffers naar de leiding in de Ligue 1.

Dankzij de nederlagen van zowel Marseille als PSG stond kreeg Olympique Lyon vandaag een mooie kans voorgeschoteld. Lyon kon zich vanavond mits winst tegen Toulouse naar de eerste plaats hijsen in de Franse Ligue 1.

Alexandre Lacazette bleek wederom van goudwaarde voor 'Les Gones'. Na een kwartier versloeg de 23-jarige aanvaller doelman Ali Ahamada in de korte hoek, en rond het halfuur verdubbelde hij de score met zijn 19e doelpunt dit seizoen, waardoor Lyon met een 2-0 voorsprong de rust in ging.

Dat Lacazette tegen een bal kan trappen bewees hij dus opnieuw, maar soms is hij zo gretig dat hij zich wel eens van bal vergist.

Na rust viel de wedstrijd al snel in een definitieve plooi. Op aangeven van Rachid Ghezzal maakte Nabil Fekir de 3-0 eindstand compleet. Dankzij deze overwinning klimt Lyon naar de eerste plaats in de Ligue 1, waar het razend spannend blijft. De top 4 (Lyon, Marseille, Saint-Etienne en PSG) staat namelijk op een zakdoek, met een maximaal verschil van 4 punten.