Scholes: "Van Gaals tactiek werkt niet"

Jeroen Evens
| 11 reacties
Scholes: "Van Gaals tactiek werkt niet"
Foto: © Photonews

Paul Scholes, de voormalige sterspeler van Manchester United, laat zijn licht schijnen op het eerste seizoensdeel van The Red Devils. In zijn column voor The Evening Standard is hij hard voor de Nederlandse veldheer van United.

Manchester United pronkt voorlopig op de vierde plaats in de Engelse Premier League, met 37 punten uit 21 wedstrijden. Daarmee heeft de ploeg van de Nederlander Louis van Gaal al 12 punten achterstand  op leider Chelsea, en lijken de titelambities van de ambitieuze club voorzichtig te vervagen.

Opmerkelijke statistiek: Ondanks voor meer dan 200 miljoen euro aan nieuwe spelers gehaald te hebben in de zomertransferperiode, behaalde United net zoveel punten als een jaar geleden onder David Moyes. Veel vooruitgang hebben The Red Devils dus niet gemaakt.

De vleugelspelers

Volgens United-icoon Paul Scholes deugt de tactiek van Van Gaal gewoonweg niet.

“In een 3-5-2-formatie heeft United simpelweg geen vleugels, het werkt niet”

 In zijn wekelijkse column schrijft Scholes: “Luke Shaw is een klassieke linksback, maar van hem wordt gevraagd om als vleugelverdediger te spelen.”

“Op de rechterkant is Antonio Valencia zijn snelheid wat kwijt en is het voor hem lastig om spelers te passeren als hij zo hoog moet beginnen met zijn acties”, vervolgt Scholes zijn visie op het spel van United.”

Probleem in aanvallen

“Er is geen twijfel mogelijk dat je in een 3-5-2 makkelijker aan de bal blijft. De drie centrale verdedigers en de drie centrale middenvelders kunnen de bal naar believen rondspelen. Het vormt echter problemen wanneer je de tegenstander pijn wil doen in aanvallend opzicht.”

“Je kan al het balbezit hebben dat je wilt”, gaat Scholes voort, “maar als je geen 2 vs 1-situaties creëert zodat je de tegenstander onder druk zet, en je de ruimte achter de defensie niet vindt, dan ga je nooit genoeg goals maken”, concludeert de Engelsman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties