Platini: "Frankrijk heeft twee goudklompjes"

Geoffrey Rockele
| 9 reacties
Platini: "Frankrijk heeft twee goudklompjes"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Platini ziet de toekomst van Les Bleus positief in. Met Paul Pogba en Raphael Varane heeft de Franse nationale ploeg materiaal om op verder te bouwen. Al predikt hij toch ook voorzichtigheid.

“We hebben al veel talentvolle spelers gehad die het uiteindelijk toch niet konden waarmaken”, zegt de voorzitter van de Uefa aan het Franse radiostation RMC. “Maar met Raphael Varane en Paul Pogba hebben we wel twee goudhaantjes.”

Vooral Paul Pogba ontplofte dit seizoen. De krachtpatser van Juventus werd de voorbije maanden gelinkt aan de Premier League en er werd naar hartenlust met astronomische bedragen gegooid. Platini heeft er vertrouwen in dat de jonge Fransman zelf de juiste beslissingen kan maken.

“Ik denk dat hij al erg volwassen is. Hij ging van Manchester United naar Juventus, dat is geen eenvoudige beslissing. Maar die transfer heeft van hem een man gemaakt en een sterkere speler. Hij heeft alle kwaliteiten om het te maken.”

Afwachten maar of Pogba, net als Platini in 1984, Frankrijk naar successen kan loodsen. De parallel met Juventus is in elk geval al aanwezig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties