Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 5
Bale en Dzeko de mannen van de avond
Caroline Tonnelier

Het wordt bijzonder spannend in de poule van de Rode Duivels. Wales ging immers verrassend gaan winnen op het veld van Israël. Andorra was dan weer geen partij voor Bosnië-Herzegovina. Een man eiste per wedstrijd alle aandacht op.

Israël - Wales 0-3

Bij de thuisploeg stond Refaelov in de basis. Aan de overkant was het vooral uitkijken naar Gareth Bale, die onder vuur ligt bij Real Madrid. De man van 100 miljoen euro snoerde de criticasters de mond

Eerst gaf hij op slag van rust een assist voor Ramsey, die andere absolute topper bij Wales. In de tweede helft deed hij de rest zelf: Bale scoorde nog twee keer.

Bij een zwak Israël kreeg Tibo (ex-Charleroi) kort voor de 0-2 een tweede gele kaart. Ook dat was mede de verdienste van Bale: beide fouten waren immers op de speler van Real Madrid.

Andorra - Bosnië-Herzegovina 0-3

In Andorra was Dzeko de grote man. Hij scoorde alle drie de goals en is zo doeltreffender voor zijn eigen land dan Messi en Ronaldo, toch wel erg knappe statistieken.