Datum: 01/05/2015 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Het Kuipje
Pakkend eerbetoon en doelpuntenfestival in Westerlo - Lokeren
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Pakkend eerbetoon en doelpuntenfestival in Westerlo - Lokeren
Foto: © Photonews

Een aangeslagen Lokeren ging vrijdagavond onderuit in het Kuipje. Het verlies van Gregory Mertens weegt zwaar en op zulke momenten is concentreren op het voetbal niet evident. Het werd een doelpuntenfestival in een vreemde sfeer: 4-3.

Robby Morren in Westerlo

‘Tears in Heaven’ van Eric Clapton weerklonk zacht door de luidsprekers. Een bijzonder ingetogen sfeer bij een wedstrijd die volledig werd overschaduwd door het overlijden van Gregory Mertens. De supporters van beide teams zorgden voor een passend eerbetoon voor de aftrap.

Harm Van Veldhoven gooide zijn elftal duchtig door elkaar en bracht met Cordier, Koffi, Godeau, Schouterden en Geudens noodgedwongen vijf nieuwe namen. Bij Lokeren slechts één wijziging: Overmeire in de plaats van Persoons.

Zo vreemd als de sfeer was, zo vreemd was ook de wedstrijd. Na een dik halfuur prijkte een verrassende 3-0 voorsprong voor Westerlo op het scorebord. Nochtans begon Lokeren niet slecht en had Patosi al snel de openingstreffer moeten scoren, maar die was voor Molenberghs met een lage knal.

Minuten later verdubbelde Apau de score, eveneens met een laag schot en Ngolok  werkte de bal in eigen doel na een technisch hoogstandje van Aoulad. De Lokeren-spelers troepten samen om te bezinnen.

De Waaslanders gingen op zoek naar een doelpunt en kort voor de pauze werd Westerlo-doelman Cordier wel onder vuur genomen door een reeks afstandsschoten, maar die leverden niets op. Na de pauze was het vuur wel opnieuw in de Lokerse rangen.

De ingevallen Dessers tikte een voorzet van De Pauw tegen de touwen en halfweg het tweede bedrijf stond het 3-2. Overmeire had doelman Cordier al enkele keren van ver onder vuur genomen en dit keer was het wel raak. Het geloof kwam terug, maar Koffi rondde een mooie Westelse aanval af: 4-2.

Spektakel troef in de tweede helft want een voorzet van Abdurahimi waaide over Cordier binnen en amper een minuut later stond het bijna 4-4 toen Abdurahimi op de lat trapte.

Lokeren blijft leider in groep B, maar is na deze nederlaag nog niet zeker van groepswinst. Volgend weekend kunnen  de troepen van Peter Maes zich wel tot winnaar van hun groep kronen in eigen huis tegen Oostende.


Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Cordier Michaël 90' -
Apau Mitch  90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Geudens Kevin 90' -
Godeau Bruno 74' -
Molenberghs Jarno 90' -
Ruyssen Gilles 90' -
Schouterden Nils A A 90' -
Koffi Jean Romaric 90' -
Diagne Mbaye 90' -
Aoulad Mohammed A 81' -
  Bank G Beoordeel
Mustoe Jordan 16' -
Rommens Nicolas 9'  
Sipovic Enes -  
Rausin Thibault -  
Handžić Faris -  
MacDonald Sherjill -  
Dorda Christian -  
Handzic Faris -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Odoi Denis 90' -
Maric Mijat 90' -
Ingason Sverrir Ingi 90' -
Melnjak Dario A 78' -
Overmeire Killian  90' -
Ngolok Evariste 56' -
Vanaken Hans A   90' -
De Pauw Nill A 90' -
Leye Mbaye 90' -
Patosi Ayanda 31' -
  Bank G Beoordeel
Abdurahimi Beshart 59' -
Dessers Cyriel 34' -
Ricciardi Oyama Arthur Henrique 12' -
Dongou-Cissé Jean-Claude -  
Ansah Eugene -  
Trompet Jore -  
Copa Barry Boubacar -  
Herbeleef Westerlo - Sporting Lokeren