Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Anfield Road
Crystal Palace verstoort afscheidsfeestje Gerrard
Timothy Collard

De (voorlopig?) laatste wedstrijd van Steven Gerrard op Anfield Road is op een sisser uitgedraaid. De kapitein van Liverpool werd voor aanvang van de partij nog in de bloemetjes gezet, maar Crystal Palace vergalde het feestje.

Liverpool begon vol goede wil aan de partij en de spelers wilden hun skipper duidelijk een waardig afscheid geven. Halverwege de eerste helft was het raak: Lallana zette zich sterk door op rechts en legde het leer keurig voorbij Hennessey.

Op slag van rust kwamen de bezoekers echter langszij. Puncheon ramde een vrijschop staalhard voorbij Mignolet. Onze landgenoot had geen antwoord op de pegel. Vrijwel meteen erna gingen beide ploegen rusten met een 1-1-tussenstand op het scorebord.

Nergens meer na rust

Na de pauze gaven The Reds de wedstrijd helemaal uit handen. Zelf creëerden Gerrard en co nog weinig kansen, en op het uur bracht de net ingevallen Zaha zijn team op voorsprong. Er hing een buitenspelgeurtje aan het doelpunt, maar de 1-2 was toch een feit.

Liverpool zette alles op alles, maar kreeg in de toegevoegde tijd nog een ijskoude douche. Crystal Palace kreeg na een contact net buiten de zestien een strafschop. Mignolet stopte de strafschop, maar in de herneming legde Murray de bal toch tegen de netten. Van een pijnlijk afscheid gesproken…