Arsenal houdt plek drie vast na lucky goal bij debuut Valdés

Caroline Tonnelier

In de topper op Old Trafford streden Manchester United en Arsenal om de derde plaats. De thuisploeg was de betere voor de pauze, maar na de rust kwam Arsenal beter voor de dag en na 90 minuten hingen de bordjes dan ook in evenwicht.

De openingstreffer kwam er op het halfuur. Ander Herrera opende de score, een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. De bezoekers bakten er immers niets van in de eerste helft. Ze dwongen zelfs geen enkele kans af.

Na de pauze begon United opnieuw het best aan de tweede helft, maar nu deed Arsenal ook mee. De Gea en Rojo voorkwamen de tegentreffer.

De doelman van Untited blesseerde zich echter en moest in de 73e minuut het veld verlaten. Hij werd vervangen door Valdés, die zo zijn debuut in de Premier League maakte.

De ancien had het geluk echter niet aan zijn kant bij zijn eerste speelminuten voor United. Valdés moest zich immers gewonnen geven bij een afgeweken schot van Walcott. Het doelpunt gaat de geschiedenisboeken in als een own-goal van Blackett.

Arsenal ging zelfs nog op zoek naar meer, maar het bleef bij 1-1. Op die manier houden The Gunners de derde plaats vast.