De indrukwekkendste 'Great Escape' uit de Premier League-geschiedenis

De Wit Bram
| 0 reacties
De indrukwekkendste 'Great Escape' uit de Premier League-geschiedenis
Foto: © photonews

Leicester City, de ploeg van Ritchie De Laet en Marcin Wasilewski, heeft zich gisteren met een 0-0 gelijkspel op het veld van Sunderland verzekerd van het behoud na een ongelooflijke comeback. De ploeg is zo de enige promovendus die erin geslaagd is degradatie uit de Premier League te vermijden.

In de Premier League gebeurt het al wel eens dat een ploeg die ten dode opgeschreven lijkt tegen alle verwachtingen in toch nog het behoud weet te verzekeren. Dat noemt men daar een ‘Great Escape’. Wigan Athletic (2011-2012) en Fulham (2007-2008) lukten al zo’n opmerkelijke remonte.

Dit seizoen was het Leicester dat op een indrukwekkende manier degradatie wist te vermijden. Sommigen noemen de comeback van The Foxes al de grootste ontsnapping in de geschiedenis van de Premier League.

Vanaf april op toerental

In de eerste 28 matchen slaagde de ploeg van Nigel Pearson erin om slechts 19 punten te rapen. In een periode van 27 september tot 28 december won Leicester geen enkele van haar 13 wedstrijden en verloor het er 11. De ploeg stond afgetekend laatste en Pearson zat op de wip.

Maar in april begon de motor van Leicester te draaien, en hoe. Van hun laatste 8 wedstrijden wonnen ze er 6 en het gelijkspel op Sunderland was voldoende om 1 speeldag voor het einde het behoud te mogen vieren. We nemen aan dat het standbeeld voor Pearson al besteld is…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties