Interview Origi stak veel op van kritiek: "Misschien wel leerzaamste periode uit mijn carrière"

Origi stak veel op van kritiek: "Misschien wel leerzaamste periode uit mijn carrière"
Foto: © Photonews

Een Franse journalist die gisteren de Rode Duivels bezocht, had wel wat - harde - vragen voor Divock Origi. De aanvaller bleef rustig en vond dat het een heel leerzaam seizoen was voor hem. Hij leerde immers leven met de kritiek.

Johan Walckiers in Bordeaux

Origi is er gerust in. Zelfs al kreeg hij veel te verwerken en kende hij een heel moeilijk seizoen, hij blijft geloven in zijn kwaliteiten. Zijn nominatie voor het 'Flop-team' van de Franse krant L'Equipe doet hem dan ook niet twijfelen.

"Ik heb mentaal veel vooruitgang geboekt dit seizoen. Als men mij bekritiseert wil dat ook zeggen dat men veel verwacht van mij. Daar moet ik mee leven. Ik vind niet dat ik een slecht seizoen speelde, want dit is mijn eerste volledige seizoen bij de profs", zei een rustige Origi.

Vorig seizoen was ik de attractie, de redder van Lille, en nu...

"Mijn nominatie voor het Flop-team? Ik weet hoe het werkt. De ene dag ben je de held, de andere krijg je bakken vol kritiek. Dat is de wereld van het voetbal. Minder dan een jaar geleden was ik de attractie van de Ligue 1, de redder van Lille, het grote talent. En nu,... Dit was heel leerzaam! Ik weet nu hoe de voetbalwereld in elkaar zit."

De Rode Duivel gaat dan ook niet gebukt onder de druk. "Bij het begin van het seizoen was ik 19, ik ben nog heel jong. En ik ben het seizoen begonnen zonder vakantie. Ik kwam terug van Brazilië en ik kon slechts één week voorbereiding meemaken vooraleer de competitie herbegon", verklaart hij.

Maar Lille, dat ligt achter hem. Volgend seizoen moet hij zich gaan meten met de besten in de Premier League. "Maar niet direct. Eerst wil ik wat vakantie. En daarna zal ik aan Liverpool denken."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties