De rapporten van de Rode Duivels: Nainggolan dé grote man, Benteke stelt teleur

Timothy Collard
Timothy Collard
| 147 reacties
De rapporten van de Rode Duivels: Nainggolan dé grote man, Benteke stelt teleur
Foto: © Photonews

De Rode Duivels kenden zondagavond geen medelijden met Frankrijk. Wij namen onze jongens onder de loep en beoordeelden hun prestatie. Kom hieronder te weten wie volgens ons de beste man op het veld was.

Timothy Collard, Robby Morren en Cédric De Volder in Parijs

Thibaut Courtois 7

Moest zich drie keer gewonnen geven, maar hem viel eigenlijk weinig te verwijten. Onderscheidde zich op een belangrijk moment op een inzet van Giroud.

Toby Alderweireld 7

Was niet de grote uitblinker, maar droeg zijn steentje meer dan bij op verdedigend én aanvallend vlak. Tekende bij de 0-2 tevens voor de assist bij het doelpunt van Fellaini.

Jason Denayer 8

In de beginminuten oogde het allemaal wat slordig, maar dat was bij zijn collega’s ook zo. Was voorts op geen foutje te betrappen en rukte af en toe in ware Kompany-stijl mee op.

Nicolas Lombaerts 7

Degelijk, sober, secuur,… En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Wilmots weet maar al te goed wat hij heeft aan de verdediger van Zenit Sint-Petersburg.

Jan Vertonghen 7

Aan het begin van de partij één van de jongens die grossierde in slechte balaannames en slordige passes, maar ‘Sterke Jan’ herpakte zich prima. Speelde nadien met enorm veel zelfvertrouwen en noch Valbuena, noch Fékir ging hem makkelijk voorbij.

Radja Nainggolan 9

Wat een wereldpartij speelde deze jongen. 90 minuten lang de beste Rode Duivel op het terrein. Sober in de opbouw en keihard als het nodig was. Zette het orgelpunt op zijn match met een heerlijke lage knal in doel.

Axel Witsel 7

Ondanks het feit dat hij opnieuw een rijtje hoger speelde op de 8, kwam Witsel lang niet zo vaak aan de bal als pakweg Nainggolan. Maar slecht kan je de wedstrijd van de middenvelder nu ook weer niet noemen.

Marouane Fellaini 9

Akkoord, het eerste doelpunt was weliswaar buitenspel… Maar Big Fella doet het toch maar weer. Scoorde nadien nog een keertje en gaf ook nog een assist. Kortom: ontzettend belangrijk.

Dries Mertens 8

Ontzettend bedrijvig en hard werkend. Pakte uit met enkele goeie voorzetten, maar onder meer Benteke liet na om zijn voorbereidende werk af te ronden.

Eden Hazard 7

De kersverse aanvoerder gaf in de eerste helft meer dan één keer niet thuis, maar we weten allemaal dat hij kan teren op die ene flits. Werd toen hij alleen op doel af kon neergehaald door Cabaye, die altijd rood had moeten krijgen en zette ook een elfmeter om.

Christian Benteke 5

In één Rode Duivel waren we toch teleurgesteld. Benteke was 60 minuten lang onzichtbaar, tot hij naar de kant werd gehaald voor Lukaku. Één keer kwam hij in scoringpositie, maar hij mikte zijn kopbal té centraal.

Romelu Lukaku 6

Kreeg een halfuurtje van Wilmots, maar speelde daarin eigenlijk niet zo veel klaar. Enkele goeie kaatsen, maar meer niet.

Yannick Ferreira Carrasco 6

Hard gewerkt en veel gelopen, maar op aanvallend vlak te weinig gebracht voor een buitenspeler van zijn kaliber.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties